Wat voor babyspullen je nodig hebt voordat de baby geboren wordt vind je al in ons handige overzicht van de babyuitzetlijst. Maar hoe verzamel je nou op een budgetvriendelijke manier die hele lijst aan babyspullen? Ook houdt het niet op bij de eerste aanschaf. Iedere leeftijd heeft weer andere behoeften, denk aan babykleding, babyspeelgoed, buitenspeelgoed, dragers, loopfietsen en de luiers heb je de komende jaren ook nog wel nodig. Wij geven je graag een paar tips.

Babyspullen voor de kinderkamer

Meubelen

Denk hierbij aan de commode, het wiegje of ledikant voor het inrichten van de babykamer. Dure uitgaven wanneer je dit allemaal nieuw moet kopen. Misschien heeft een vriendinnetje of een familielid een tijdje terug een baby gehad en is deze al weer een fase verder. Dan kun je het misschien wel lenen. Je kunt ook bij de kringloopwinkel in de buurt binnen lopen of natuurlijk op Marktplaats.nl kijken. Je kunt oude meubelen super leuk pimpen door ze te verven.

Let daarbij wel op de veiligheid. Ledikantjes van 30 jaar geleden zijn mooi en nostalgisch maar voldoen vaak niet aan de veiligheidsvoorschriften. Daarnaast check je natuurlijk ook even op losse schroeven, splinters en bij het uitkiezen van de verf of het kindvriendelijke verf is aangezien kindjes niets liever doen dan overal hun mond aan te plakken.

Bekijk ook eens kritisch de babyuitzet naar wat je echt nodig hebt. Een wiegje is leuk en schattig, maar daar is je baby al snel uitgegroeid. Een commode is handig, maar je kunt je baby net zo goed even op een verschoningskussen op tafel of op bed leggen.

Aankleding voor de kinderkamer

Ben je een beetje handig of heb je toevallig een (schoon)moeder die handig is met de naaimachine? Zoek leuke stoffen uit en naai de gordijnen en dekentjes bijvoorbeeld zelf. Ook vind je op Pinterest hele leuke voorbeelden van bijvoorbeeld mobieltjes voor boven de wieg.

Behang is best prijzig maar je kunt de wanden van je babykamer ook anders pimpen. Wanneer je zelf een beetje creatief bent (of iemand kent die het wel is) kun je zelf een muurschildering maken. Of je gebruikt een paar leuke muurstickers. Bijvoorbeeld deze bij kidswithflair.

Babyspullen: kleding en babyschoenen

Je baby groeit hard de eerste weken. Vaak passen de kleine maatjes maar heel even of zelfs helemaal niet. Dat gebeurt ook bij anderen, zo heb je op Markplaats.nl nog vaak nieuwe pakjes te koop. Of de pakjes zijn maar heel even gedragen en dus nog echt zo goed als nieuw.

Dit geldt ook voor schoentjes. Ze zien er vaak leuk uit, maar het aandoen is een kunst op zich. Vaak belanden schoentjes dus op de plank en worden ze nooit gedragen. Zeker in de hele kleine maatjes. De vraag is dus eigenlijk ook of je deze in het begin wilt kopen.

Je kunt natuurlijk ook de sample sales afwachten. Merkproducenten of agenten hebben twee keer per jaar een uitverkoop met fikse kortingen op de collectie. Wanneer je je inschrijft op welovesamplesales ben je altijd op de hoogte van de sample sales in Nederland of op stockverkoopadressen voor de adressen in Belgie.

Of je shopt vooruit in de salesperioden. Je kunt de kledingmaat van het opvolgende jaar opzoeken in de kledingmaat tabel per leeftijd.

Babyspullen verzorging

Luiers, luiers en nog eens luiers. Dat is toch wel de grootste babyspullen kostenpost de komende jaren. Pampers zijn super fijn, maar wel prijzig. Je kunt hier wel goed op besparen door ze in grootverpakkingen in de aanbieding te kopen. Bijvoorbeeld bij Wehkamp, hier zijn ze geregeld in de aanbieding. Het scheelt tot 40%, afhankelijk van de maat. Ongeveer 1 keer per kwartaal. Je krijgt ook weer een herinneringsmail, meestal wanneer het eerder aangekochte pak weer bijna op is. Dat hebben ze slim berekend en is ook weer handig voor jou!

Bij Bol.com zijn de pampers altijd met 20% korting te koop. De luiers van het Kruidvat huismerk komen overigens ook goed uit de test en zijn wat vriendelijker geprijsd.

Babyspullen als kraamcadeau

Komt het even goed uit dat iedereen graag een kraamcadeautje geeft wanneer je baby eenmaal geboren is. Spullen die je niet direct nodig hebt, kun je makkelijk op je verlanglijst zetten. Deze verlanglijsten kun je bij een door jou geselecteerde winkel vaak samenstellen. Bijvoorbeeld bij Babypark voor de grote en gangbare spullen of bij KidswithFlair voor de iets originelere spulletjes. Op het geboortekaartje kun je dan naar je verlanglijstje verwijzen of je vraagt cadeaubonnen zodat je de ontbrekende babyspullen later zelf kunt kopen.

Opa’s en oma’s willen nog weleens een groot cadeau geven bij de geboorte van een kleinkind. Denk bijvoorbeeld aan een kinderwagen of een autostoeltje. Peil voorzichtig al eens wanneer je halverwege je zwangerschap zit.

Andere handige links over babyspullen:

Wat kost een baby?
De babyuitzet
Welke babykledingmaten heb je nodig?