Wil je babyshower spelletjes inspiratie op doen? Dan zit je hier goed. Bedenk van te voren wel even goed of je zwangere vriendin of zus dit wel echt leuk gaat vinden. Is zij een spelletjes mens of zit ze liever gewoon te kletsen met haar vriendinnen? De meeste spelletjes zijn nogal.. hoe zeggen we dat, cheesy. Maar niet allemaal en soms is cheesy ook best leuk! Bedenk ook even goed hoeveel spelletjes je wilt doen. Wij adviseren in ieder geval niet meer dan 2 of 3 spelletjes. En is de ruimte geschikt?

Babyshower spelletjes: een paar ideeën!

Babyshower spelletje 1: Wie is wie

Laat iedereen vooraf een babyfoto insturen en schrijf achterop de namen. Voeg er ook eentje van haarzelf toe. Laat haar raden wie wie is.

Babyshower spelletje 2: Wie???

Laat iedereen vragen (en de antwoorden) bedenken over de ouders in spé. Wie kan het beste een luier verschonen? Wie wordt ’s nachts het eerste wakker? Wie kiest de kleertjes uit? Wie huilt het hardste tijdens de bevalling? Wie is het strengste? Wie??? Een simpel ja of nee is natuurlijk niet zo leuk, de argumentatie moet ook verzonnen worden.

Babyshower spelletje 3: luier ruiken

Ter voorbereiding op wat komen gaat en de eindeloze ruiksessies aan de luier (je kent het wel; moeder tilt baby op en ruikt aan luier), kun je de zwangere alvast even laten oefenen. Pak een aantal luiers en stop in iedere luier een andere inhoud. Denk aan babyvoeding, hondenvoer, gesmolten chocolade, pindakaas, natte peperkoek etc. Let op: alleen doen wanneer je vriendin geen last heeft van zwangerschapsmisselijkheid!

Babyshower spelletje 4: cursus babyvoeding

Over een tijdje wordt de vaste babyvoeding geïntroduceerd. Hoe smaakt dat nou eigenlijk?Je wilt toch wel weten wat je te eten geeft aan je baby? Een mooi moment om verschillende smaken te laten testen door iedereen en te raden wat erin zit. Koop een aantal verschillende smaken potjes babyvoeding en plak de etiketten af. Zorg voor voldoende lepeltjes. Ook hier geldt weer, alleen doen wanneer je geen overgeefsessie verwacht.

Babyshower spelletje 5: tips en trics

Niet echt een spelletje, maar wel leuk omdat ze er ook nog iets aan heeft. Dit babyshower spelletje kun je doen wanneer er al meerdere vriendinnen zwanger zijn of een kindje hebben. Laat hen een tip of trucje opschrijven waar de zwangere iets aan heeft.

Babyshower spelletje 6: Baby hints

Verzin vooraf een paar woorden die ze moet uitbeelden en laat raden wat het is. Je kunt natuurlijk ook gewoon 2 teams maken, net zo leuk als iedereen mee doet. Denk bijvoorbeeld aan woorden als weeën, bevallen, badbevalling, stuitbevalling, spuitluier, romper, pijnlijke borsten.

Babyshower spelletje 7: rompertjes versieren

Zijn jullie meer van het creatieve? Koop dan een aantal effen rompertjes of slabbertjes, verf of watervaste stiften en versier allemaal een rompertje voor de baby.

Meer weten over de babyshower: