Wil je graag een babyborrel geven wanneer je baby geboren is? Leuk en handig, je bent in één keer van de kraamvisites af. Nouja, de meeste dan. Diegene die echt dicht bij je staan komen natuurlijk wel langs en waarschijnlijk ook wel iets eerder dan wanneer je de babyborrel geeft. En dat is ook gezellig!

Babyborrel organiseren: het grote voordeel

Waneer je baby geboren is, wil iedereen je baby natuurlijk komen bewonderen. Zeker wanneer het de eerste is, bij de derde komt zo’n 80% namelijk niet meer. Je kunt ervoor kiezen om maandenlang kraamvisites te hebben (wat overigens ook gezellig kan zijn met vriendinnen, maar niet iedereen is je vriendin natuurlijk) of je geeft één babyborrel en bent ervan af. Je hoeft dan dus niet maandenlang beschuit met muisjes te smeren en je kunt alle andere dagen weer besteden zonder verplichte nummertjes zoals oud tantes die op bezoek willen komen.

Babyborrel: wanneer?

Niet iedereen loopt net als prinses Kate na de bevalling stralend naar buiten. Gun jezelf dus even een paar weken rust. De meeste babyborrels worden zo’n 4 tot 8 weken na de geboorte georganiseerd. Hoe langer je wacht, des te groter de kans is dat je alsnog een heel aantal kraamvisites thuis hebt.

Babyborrel: op locatie of thuis?

Dat is vaak een budget kwestie. Ideaal is het natuurlijk als je het ergens anders kunt doen dan thuis. Zo bespaar je jezelf een hoop werk, je kunt je tijd immers beter besteden tegen die tijd. Wanneer je het thuis geeft, kun je het eventueel ook nog uit besteden aan een cateraar of je huurt bijvoorbeeld een wafelkraam of iets dergelijks.

Babyborrel: tips!

Een babyborrel is gezellig als je er zelf natuurlijk ook van kunt genieten. Er zijn een paar succesfactoren:

Kids entertainment

Bij een babyborrel zijn vaak ook kinderen aanwezig. Zorg dat zij zich kunnen vermaken, kinderen blij, ouders blij. Zo werkt het nou eenmaal. Je kunt dit eenvoudig aanpakken door wat ballonnen, kleurplaten of blokkendozen neer te zetten. Een kinderhoekje te creëren, eventueel zelfs met een oppasmeisje. Of je pakt het nog iets uitgebreider aan, met bijvoorbeeld een springkasteel in de tuin.

Selfservice

Voorkom dat je zelf als serveerster rondloopt. Dus kies een locatie en besteed het volledig uit, huur een cateraar of  zet een tafel klaar waar alles op staat. Van glazen, borden, drank en eten. Dan kan iedereen zichzelf bedienen.

Wie nodig je uit?

Bedenk even goed wie je erbij wilt hebben. Dit is ook wel een beetje afhankelijk van het hoeveelste kind dit is. Wat je vaak ziet is dat de “beleefdheidbezoekjes” bij de eerste enorm zijn, bij de tweede al minder en bij de derde er zo goed als niet meer zijn. Bij de eerste wil je die ook afvangen bij de babyborrel (anders zit je alsnog maanden met die kraamvisites) bij de derde is dat misschien al niet meer nodig en kan de groep kleiner zijn. Hoe kleiner (lees de echt leuke mensen), hoe gezelliger de babyborrel zal zijn.

Uitnodigingen

Vermeld de datum, plaats, een start en heel belangrijk, een eindtijd. Zo is het vooraf duidelijk hoe laat de babyborrel eindigt en voorkom je ongemakkelijke situaties waarbij jij je schuldig voelt om mensen naar huis te sturen. Regel al zo veel mogelijk voor de bevalling!

Slaapplekje

Geef je de babyborrel ergens anders? Probeer dan ook een ruimte te regelen voor je baby om tot rust te komen, mochten alle indrukken even te veel worden.