Om de 2 a 3 uur drinken en zo’n 12 keer per dag een vieze luier. Je baby is 2 weken oud. Waar blijft de tijd, de dagen vliegen voorbij in week 1 en 2 na de bevalling.

Huilt je baby veel? Het werkt je niet express op je zenuwen met dat gehuil. Het wil je gewoon iets vertellen. “Ik heb honger, ik heb gepoept/ geplast, ik wil een knuffel, ik ben moe.” Het is de enige manier om te communiceren. Misschien begin je het verschil in huiltjes nu te herkennen. Dat maakt het leven voor jullie een stukje makkelijker. Als eten, een droge luier, een knuffel of een slapen niet helpt. Probeer wat zachte muziek op te zetten of wieg haar in slaap in een wipstoeltje. Bekijk ook het artikel van babycoach Wendy over het huilen van een baby.

Ontwikkeling baby 2 weken oud?

  • Je baby kijkt graag naar gezichten en ziet contrasten steeds beter. Het ziet nog wel alles wazig buiten die 20- 30 cm. Je baby kijkt vaak naar je mond en de haargrens. Mensen met donker haar zijn super interessant vanwege het kleurverschil
  • Je baby imiteert gezichtsuitdrukkingen (nog wel onbewust)
  • Misschien komen er nu ook traantjes bij het huilen
  • Het meconium (de stroperige zwarte/ donkergroene ontlasting) kan nu gaan veranderen in een gelige substantie
  • Veel baby’s kijken nog scheel, dit komt doordat hij nog niet kan focussen. Dit is tijdelijk

Hoe gaat het met jou 2 weken na de bevalling?

Jij begint nu echt wel moe te worden van alle gebroken nachten. Probeer overdag zo veel mogelijk je rust te pakken wanneer je baby slaapt.

Begint het beurse gevoel al een beetje weg te trekken daar beneden? De hechtingen zullen waarschijnlijk al verwijderd/ opgelost zijn, maar dat neemt niet weg dat het nog gevoelig kan zijn. Smeer er bijvoorbeeld Calendulan zalf op of bekijk de tips voor down under.

Kraamvisite:

Je kunt vast niet wachten om je nieuwe trots te laten zien aan je vrienden en familie. Of misschien heb je er juist nog helemaal geen zin in. Jij bepaalt! Je bent nergens toe verplicht. Je hebt net een wereldprestatie neergezet dus iedereen begrijpt het als het misschien iets langer duurt. Geef iedereen (of laat je partner dit in de gaten houden) richtlijnen mee qua bezoekduur en geef aan dat als ze ziek zijn of een koortslip hebben niet moeten komen. Je kindje heeft nog niet zo veel weerstand, zijn welzijn gaat boven alles. Je kunt ook kiezen voor een kraamborrel, op die manier heb je iedereen in 1 keer gehad.

Baby in week 2: wat kun je doen?

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: