De ontwikkeling van je baby gaat razendsnel. Zeker het eerste jaar. Wanneer kan je baby zitten, rollen, dingen vastpakken? Volg hier de ontwikkeling van je baby per week/ maand. De mijlpalen volgen elkaar in sneltrein tempo op.

Zorg dat je daarom ongeveer een idee hebt van wanneer je wat kunt verwachten en stimuleren. En last but not least.. Zorg vooral dat je je fototoestel of telefoon altijd in de buurt hebt!

Bekijk ook wanneer je baby gaat lopen of wanneer je de eerste tandjes kunt verwachten?

Ontwikkeling baby : gelijk ontwikkelingspatroon

Het grappige is dat de volgorde van de ontwikkeling bij baby’s ongeveer in een gelijk patroon loopt. Maar.. Iedere baby is natuurlijk wel anders en heeft een eigen tempo. Hetgeen wij hier uiteenzetten is een gemiddeld ontwikkelingspatroon. De ene baby loopt in werkelijkheid met de ene vaardigheid iets voor, terwijl de andere vaardigheid iets achter blijft. Op het consultatiebureau houden ze de ontwikkeling goed in de gaten. Blijft je baby met meerdere vaardigheden fors achter? Bespreek dit dan ook op het consultatiebureau.

Te vroeg geboren baby’s lopen overigens vaak iets achter. Meestal het aantal weken dat het te vroeg geboren is. Ook kan het kan voorkomen dat je baby af en toe een terugval krijgt in de ontwikkeling omdat je baby druk bezig is met iets nieuws te leren. Later trekt dit dan weer bij. Baby’s hebben in het 1e jaar een aantal dagen/ weken dat ze een beetje hangerig/ huilerig zijn. Dat zijn de dagen rond grote mentale sprongen. Na zo’n periode hebben ze een arsenaal aan nieuwe vaardigheden. Dit worden de sprongen genoemd.

Ontwikkeling baby per week/ maand:

Baby 0 weken oud
Baby 1 week oud
Baby 2 weken oud
Baby 3 weken oud
Baby 4 weken oud
Baby 5 weken oud
Baby 6 weken oud
Baby 7 weken oud
Baby 8 weken oud
Baby 3 maanden oud
Baby 4 maanden oud
Baby 5 maanden oud
Baby 6 maanden oud
Baby 7 maanden oud
Baby 8 maanden oud
Baby 9 maanden oud
Baby 10 maanden oud
Baby 11 maanden oud
Baby 1 jaar oud

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: