Het zoeken van een leuke babynaam uit duizenden meisjesnamen: misschien wel een van de leukste en tegelijkertijd moeilijkste dingen die je tijdens je zwangerschap doet! Wat jij een leuke meisjesnaam vindt, is voor een ander niet eens de overweging waard. Een naam is dus super persoonlijk. Sommigen onder ons weten al jaren welke naam zij aan hun zoon of dochter willen geven. Anderen blijven twijfelen tot de dag van de bevalling en soms nog wel daarna. Niemand kan je daar ook echt bij helpen. Kortom, genoeg om over na te denken. De zoektocht kan beginnen.

Meisjesnamen: de overzichten

Wij helpen je graag op weg met het uitzoeken van een leuke meisjesnaam. Niet door duizenden namen voor te leggen maar juist door korte lijstjes met een selectie meisjesnamen. Wanneer je honderden namen op een rij ziet, kun je waarschijnlijk helemaal niet meer kiezen. Wie weet vind jij de leukste meisjesnaam wel in een van deze overzichten. Of je weet juist wat je niet leuk vindt. Dat brengt je ook al weer een stukje dichter bij jouw babynaam.

Arabische meisjesnamen
Belgische meisjesnamen
Bijbelse meisjesnamen
Bijzondere meisjesnamen
Franse meisjesnamen
Friese meisjesnamen
Italiaanse meisjesnamen
Korte meisjesnamen
Noorse meisjesnamen
Stoere meisjesnamen
Namen gebaseerd op bloemen
Top 20 meisjesnamen 2016
Top 20 meisjesnamen 2017
Populairste namen uit Amerika 2018
Genderneutrale namen, helemaal hip

Meisjesnamen of toch jongensnamen?

Misschien weet je al dat je een meisje krijgt, maar misschien ook niet en bekijk je ook graag op de jongensnamen. Bekijk ook de tips voor het kiezen van een meisjesnaam. Zo verklein je de kans dat je later spijt krijgt, want dat gebeurt helaas nog weleens. Wist je trouwens dat wanneer je op de echo ziet dat het een meisje is, het soms toch alsnog een jongen wordt? Dan lag je baby net zo, dat de piemel niet goed te zien was. Houd dus altijd voor de zekerheid een jongensnaam in je achterhoofd.

Delen:

LAATSTE ARTIKELEN: