Wat leuk, je bent in verwachting! Er is een jongen of meisje op komst. Daar wil je natuurlijk mooie babynamen voor uitzoeken. Eentje die echt bij jullie past. Dat is best een karwei! Want hoe kies je nu een geschikte babynaam? Er zijn immers databases met meer dan 100.000 voornamen. Begin er maar aan! En waar kun je beter ook op letten? Het is natuurlijk best een belangrijke keuze. En wat als je het niet eens bent met je partner?

Wist je trouwens dat uit Brits onderzoek blijkt dat maar liefst 55% van deze ouders binnen 6 weken na de geboorte spijt had van de gekozen naam. De redenen:

1. Te vaak voorkomend (25%)
2. De naam voelt niet juist (20%)
3. Het was eigenlijk niet mijn keuze (20%)
4. De naam past niet bij het kind (10%)
5. De naam wordt afgekort en dat vind ik niet leuk (6%)
6. De perceptie van de naam is veranderd (3%)
7. Een celebrity heeft de voornaam gebruikt (1%)

Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wij helpen je graag met diverse shortlists en tips voor het kiezen van een leuke babynaam. Bijvoorbeeld met een overzicht waar je op zou kunnen letten. Een naam past bijvoorbeeld wel heel leuk bij een klein meisje maar met dezelfde voornaam wordt ze op latere leeftijd niet serieus genomen. Of denk bijvoorbeeld ook aan de combinatie tussen de voor -en achternaam. Iedereen kent de voorbeelden van Peter Selie etcetera, grappig, alleen wel bij een ander. Na het lezen van onze tips maak je in ieder geval een bewuste keuze.

Babynamen overzicht

Uiteraard hebben we ook handige overzichten met babynamen. We hebben deze ingedeeld in categorieën. Zo kies je makkelijker een geschikte babynaam voor jouw kleine muppet Denk hierbij aan traditionele babynamen, voornamen gebaseerd op bloemen of de welbekende top 20 lijstjes van meest voorkomende babynamen in diverse jaren. Verwacht trouwens geen ellenlange babynamen lijsten. Wij hebben een selectie gemaakt per categorie.

Babynamen meisjes : Welke leuke meisjes babynaam kies jij?

Arabische meisjesnamen
Belgische meisjesnamen
Bijbelse meisjesnamen
Franse meisjesnamen
Friese meisjesnamen
Italiaanse meisjesnamen
Korte meisjesnamen
Meisjesnamen met 3 letters
Noorse meisjesnamen
Stoere meisjesnamen
Namen gebaseerd op bloemen
Top 20 meisjesnamen 2016
Top 20 meisjesnamen 2017
Top 50 meisjesnamen 2018 Amerika 
Top 40 Belgische babynamen 2018
Top 50 Nederlandse meisjesnamen 2018

Babynamen jongens : Welke leuke jongens babynaam kies jij?

Delen:

ANDERE INTERESSANTE ONDERWERPEN:

LAATSTE ARTIKELEN: