Is je baby net een beetje opgedroogd (en misschien ook wel uitgedeukt na de bevalling), verschijnt er baby acne op het gezicht van je baby! Oftewel pukkeltjes. Dit ontstaat vaak binnen 2 tot 4 weken na de bevalling. Ze zien er echt uit als jeugdpuistjes. Maar dat is toch iets voor de pubertijd? Dat zou je wel denken, maar het tegendeel is waar. Baby acne wordt niet veroorzaakt door (borst)voeding, maar het wordt nog veroorzaakt door de hormonen die de baby van jou heeft meegekregen in de buik.

Het is een onschuldige aandoening, alleen misschien niet zo leuk voor de foto’s. Bedenk dat vrijwel alle baby’s hier in meer of mindere mate last van hebben.

Baby Acne: wat kun je doen?

De baby acne verdwijnt binnen een paar weken vanzelf. En je baby heeft er verder geen last van.
Ga in ieder geval de puistjes niet uitknijpen. Dat veroorzaakt wondjes en littekens. Je hoeft het gezichtje ook niet met speciale zeep te gaan wassen, dat droogt de huid alleen maar uit. Gewoon even geduld hebben!

Zien de pukkeltjes eruit als lichtgele of witte bultjes en voelen ze vast aan? Zitten ze ook op de schouders, in de hals en misschien wel hele lichaam? Dan heeft je baby een ander type Baby Acne, namelijk ENT. Dit kan ook al eerder ontwikkelen, binnen een paar dagen na de bevalling. Ook dit is onschuldig en gaat vanzelf over.

Baby Acne: wanneer ga je naar de huisarts?

Baby Acne is onschuldig. Twijfel je of wel baby acne is? Stelregel: bij twijfel altijd naar de dokter gaan! Zeker met zo’n kleine baby. Heeft je baby koorts? Of met vocht gevulde blaasjes over het hele lichaam? Gele korsten op de bultjes bij de mond en neus? Ga dan ook even langs de huisarts.

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: