Inleiding

Versie september 2017

Wat leuk dat je Zwangerschapsloket.nl bezoekt! Op Zwangerschapsloket.nl willen wij onze bezoekers helpen om in een paar muisklikken een reëel beeld te geven van de levensfase waar je nu in zit. Dit doen wij door informatie te geven. Op een betrouwbare en respectvolle manier. Geschreven door onze redactie, onze experts en bloggers maar ook door de bezoekers zelf op het forum.

Elkaar op een respectvolle manier verder helpen is hierin een belangrijk speerpunt. Om dit voor jou te waarborgen hebben wij deze algemene voorwaarden opgesteld. In deze algemene voorwaarden staan richtlijnen waar je je als bezoeker aan dient te houden. Met het gebruik van de website aanvaard je, net als de privacystatement en de disclaimer, ook deze algemene voorwaarden van deze website. Dit betekent dat je je aan onderstaande regels dient te houden en je aanvaardt daarmee ook de eventuele boeteclausule.

Identiteit:

Intermomo B.V.

Handelsnaam: Zwangerschapsloket.nl
Vestiging: Nederland
E-mailadres: info@zwangerschapsloket.nl
KvK-nummer:69751854
Btw-identificatienummer: NL857996678B01

Persoonsgegevens

Wij verplichten je nergens om je persoonsgegevens te geven. Deze keuze maak je altijd zelf. Wel is het zo dat als je actief gebruik wilt maken van het forum je een profiel aan moet maken. Dit doen wij om enigszins controle te hebben over de sfeer op het forum. Op die manier kunnen wij bezoekers eventueel aanspreken op de gebruikte toon om zodoende de vriendelijke sfeer te borgen. Hoe Zwangerschapsloket.nl omgaat met de persoonsgegevens is te vinden in het privacybeleid.

Voor het aanmaken van een profiel moet je minimaal zestien jaar oud zijn, of toestemming hebben gekregen voor het aanmaken van een profiel van je ouders of een wettelijke voogd.

Auteursrecht

Niemand mag zonder toestemming van Zwangerschapsloket.nl de content verveelvoudigen en/of openbaar maken.

Gedragsregels op het forum

Behandel en reageer altijd met respect voor elkaar.  Probeer je bij het forum altijd bij het topic te houden. Zodra je merkt dat het afwijkt maak je eenvoudig een ander topic aan. Dit zorgt dat het forum overzichtelijk en goed leesbaar blijft. Daarnaast willen wij de sfeer op het forum borgen door eisen te stellen aan de berichten die geplaatst worden.

Plaats geen berichten die:

 • Anderen beledigen of laster of smaad bevatten (niet discriminerend of haatzaaiend)
 • Een link bevatten naar andere websites dan Zwangerschapsloket.nl
 • Een worm, virus of spam bevatten
 • Onwaarheden of onjuistheden bevatten
 • Teksten of afbeeldingen van derden bevatten zonder dat je daarvoor toestemming hebt gekregen
 • Gebruik je berichten en je profiel niet voor commerciële doeleinden

Naast deze huisregels dien je je uiteraard ook te houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Wat gebeurt er bij misbruik of het niet respecteren van de Nederlandse wetgeving?

Wanneer een bezoeker in strijd handelt met de huisregels of de Nederlandse wet- en regelgeving heeft Zwangerschapsloket.nl de volgende maatregelen:

  • Het sluiten of verplaatsen van een topic
  • Berichten aanpassen of verwijderen, met of zonder voorafgaande waarschuwing
  • Een lid verwijderen of blokkeren, met of zonder voorafgaande waarschuwing

Boeteclausule

Om de functie van het forum /de website en de veiligheid van het gebruikt te waarborgen hanteert Zwangerschapsloket.nl een boeteclausule. Je ontvangt een boete van 500,- per plaatsing,  wanneer berichten of je profiel:

 • Informatie voor commerciële doeleinden (reclame) bevat
 • Spam in topics, berichten, reacties, afbeeldingen bevat

Dit kunnen wij zonder waarschuwing, ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst van je eisen.

Voor het plaatsen van een worm of virus wordt een boete ter grootte van de daadwerkelijk geleden schade in rekening gebracht. Dit kunnen wij zonder waarschuwing, ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst van je eisen.

Aansprakelijkheid

Zwangerschapsloket.nl streeft naar juiste en betrouwbare informatie. Toch kan het zijn dat er onverhoopt een fout is ingeslopen. Onze excuses! Wij zijn hier graag van op de hoogte en willen je verzoeken om dit te melden via het contactformulier zodat we dit recht kunnen zetten. Zwangerschapsloket.nl aanvaardt echter geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van de getoonde content. Daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor de schade die is of dreigt te worden toegebracht en voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruiken van de webpagina of met de onmogelijkheid de webpagina te kunnen gebruiken.

Daarnaast is Zwangerschapsloket.nl niet verantwoordelijk voor de content geplaatst door derden. Hieronder vallen de blogs, de reacties, berichten op het forum en content op websites van derden waarnaar een link opgenomen is. Zwangerschapsloket.nl is ook hier niet verantwoordelijk voor eventuele schade die uit het gebruik van die content voortvloeit. Ook hier geldt wederom dat wij jouw hulp nodig hebben. Wanneer je iets tegenkomt op Zwangerschapsloket.nl waarvan je denkt dat dit in strijd is met de huisregels of de wetgeving, laat het ons dan weten met het contactformulier. Vermeld daarin altijd de plek (url) waar je het bent tegengekomen. Wij nemen iedere melding serieus.

Aanvullende Algemene Voorwaarden voor de Webshop

Op Zwangerschapsloket.nl verkopen we ook een aantal goederen. daarvoor hebben wij de volgende aanvullende algemene voorwaarden voor opgesteld.

Betaling
De op de website vermelde prijzen zijn in Euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. De verzendkosten worden in de winkelwagen getoond. Wij leveren de artikelen nadat de betaling is ontvangen. De levertijd vangt aan op het moment dat de betaling is ontvangen.

Bezorgkosten
Zwangerschapsloket.nl brengt een bijdrage in verzendkosten in rekening. De hoogte van deze bijdrage voor verzending in Nederland en Belgie bedraagt €6,95 per bestelling. Voor brievenbuspost geldt een lager bedrag naar gelang het gewicht van het pakket. Voor landen buiten Nederland gelden andere verzendtarieven.

Bestelling en levertijd
Na ontvangst van het bestelformulier krijg je per e-mail een bevestiging van de bestelling. Zodra het verschuldigde bedrag binnen is, worden de bestelde artikelen doorgaans op werkdagen voor 16:00 verzonden.  Zwangerschapsloket.nl gebruikt de opgegeven tekst van het bestelformulier en is niet verantwoordelijk voor daarin gemaakte fouten van klanten. Aan het niet tijdig doorgeven van veranderingen of eventueel herstel van deze fouten kunnen kosten verbonden zijn. Doorgaans bestaat dit uit het opnieuw betalen van de verzendkosten (LET OP, ook bij een order met gratis verzending bij aanvang)

Retourneren
Als een artikel bij aankomst niet goed of beschadigd is, kun je het retour sturen. Stuur na ontvangst een e-mail waarin je vermeldt dat je het artikel retour wilt sturen. Daarbij vermeldt je de reden van retour en het ordernummer.
Het artikel moet binnen 14 dagen na ontvangst, ongebruikt, in de originele verpakking, voldoende gefrankeerd verzonden worden. Als wij het artikel goed retour hebben ontvangen wordt het bedrag binnen 7 dagen teruggestort. Je ontvangt een tegoedbon als je producten uit onze webwinkel gekocht hebt met 30% korting of hoger.

Zwangerschapsloket.nl behoudt zich voorts het recht voor om retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer het vermoeden bestaat, dat het artikel is gebruikt, ten gevolge van gebruik is beschadigd, schade ten gevolge van onzorgvuldig verpakken van het product, of de goederen niet in de originele verpakking retour zijn gezonden.
Dit geldt tevens voor de situatie waarbij het retourneren van de artikelen niet zijn gemeld via email of na melding binnen 14 dagen na levering zijn geretourneerd.

Toepasselijkheid algemene voorwaarden
Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen bij Zwangerschapsloket.nl.

Garantie
Zwangerschapsloket.nl staat er voor in dat de geleverde artikelen deugdelijk zijn en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Uitzondering hierop vormen eventuele kleurverschillen en kleine verschillen in het ontwerp. Gebreken die zijn ontstaan als het gevolg van normale slijtage, het niet in acht nemen van onderhoudadvies of die te wijten zijn aan aanmerkelijke schuld van de klant, vallen niet onder de garantie.

Overmacht
Zwangerschapsloket.nl is niet gehouden aan het nakomen van enige verplichting ten opzichte van de klant indien zij daartoe gehinderd is door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan: ernstige bedrijfsstoringen en transportstagnatie.

Wijziging algemene voorwaarden

Zwangerschapsloket.nl mag ten alle tijde de algemene voorwaarden wijzigen. Grote impactvolle veranderingen zullen wij je altijd tijdig communiceren. Via een e mail of op de homepage. Om ook de kleine wijzigingen bij te houden adviseren wij  je om deze algemene voorwaarden regelmatig te checken.