4 richtlijnen voor een gezonde levensstijl van je kinderen

//4 richtlijnen voor een gezonde levensstijl van je kinderen

4 richtlijnen voor een gezonde levensstijl van je kinderen

Je kinderen een gezonde levensstijl meegeven, dat wil toch iedereen? Canadees onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je de volgende 4 richtlijnen iedere dag aanhoudt, dit je kinderen significant bewezen gezondheidsvoordelen op de langere termijn oplevert. Denk bijvoorbeeld aan een betere opbouw van het lichaam, een betere hartconditie, spierontwikkeling, algehele conditie, gezondheid van de psyche en betere schoolprestaties en een hogere kwaliteit van het leven. De aanbevelingen zijn niet nieuw, zeker niet. Voldoende slaap, beweging en niet te veel (achter een scherm) zitten. En toch worden ze vaak niet gehaald. Dit ligt niet aan de kinderen, daar zijn wij als ouders verantwoordelijk voor. Haal jij deze richtlijnen?

4 richtlijnen voor een goede gezondheid van je kinderen:

60 minuten actief bewegen per dag

Ieder kind zou, opgeteld, 60 minuten per dag zich gemiddeld tot krachtig actief moeten inspannen. Zweten dus! Een kind zou zich in ieder geval minstens 3 dagen per week krachtig moeten inspannen met bot en spier versterkende activiteiten. Hup, aan de slag. Ga lekker naar buiten, rondrennen met verstoppertje, trampoline springen of fietsen tellen ook mee!

Beweeg (lichte inspanning) een paar uur per dag

Kom van die stoel of bank af en ga spelen. Loop met de hond. Fiets naar de winkel en naar school. Klim in bomen. Zorg dat het lichaam in beweging is. Een menselijk lichaam is niet gemaakt om hele dagen te gamen.

9 tot 11 uur aaneengesloten slapen

Kinderen hebben slaap nodig, veel slaap. Kinderen tussen 5 en 13 jaar oud hebben 9 tot 11 uur slaap nodig. Kinderen van 14 tot 17 jaar iets minder, 8 tot 10 uur.

Niet te veel stil zitten

Niet meer dan 2 uur scherm tijd en niet te lange perioden aaneengesloten zitten.

2018-09-30T12:00:36+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen