Ik geniet met volle teugen van mijn verlof. Ok kan op mijn eigen tempo de dingen doen die ik nog wil doen, of die nog moeten gebeuren. Als ik de ene dag geen zin heb dan kijken we de volgende keer wel weer.

Mijn vluchtkoffer voor mij en de tweeling staat inmiddels al ingepakt klaar. Een fijne en rustgevende gedachte dat we meteen weg zouden kunnen als de bevalling lijkt te beginnen.

De bedjes staan klaar en de kamer krijgt steeds meer vorm en aankleding! Ik vind het heerlijk om af en toe mezelf even terug te trekken op de babykamer. In de schommelstoel kom ik heerlijk tot rust en fantaseer ik dat ik met een lief klein hummeltje aan het schommelen ben. De kleertjes hangen allemaal, met dank aan mijn lieve moeder, gewassen en gestreken in de kast. En ik kan niet wachten om de kleintjes te zien in hun te leuke geboortepakjes, maar goed daar moeten we toch echt even geduld voor hebben.

Aangezien ik qua huishoudelijke taken alleen nog maar kook, heb ik geluk met de hulp van mijn lieve ouders. Zij zorgen ervoor dat ons huis elke week weer heerlijk schoon is, zodat ook mijn man na zijn werk en sport niet nog een heel huis hoeft te poetsen.

Inmiddels hebben we de 33 weken aangetikt. Heel fijn, elke week is er een. En elke week is er weer een dichter naar de eindstreep! Met 32 weken had ik weer een controle en groeiecho… Ik was erg benieuwd hoe het daarbinnen zou gaan met de kindjes. Bij de vorige groeiecho ging het naar mijn gevoel allemaal erg gehaast en werd me verteld dat het jongetje wel een erg bovengemiddeld hoofd had, Helemaal niet erg natuurlijk, maar wel als de rest van zijn lijfje gewoon gemiddeld is… Gelukkig had ik nu weer een hele fijne echoscopiste die ruim de tijd nam en alles erg duidelijk aan ons kon uitleggen. Het wordt met de week lastiger om goed te kunnen meten, de ruimte wordt steeds kleiner en de kindjes steeds groter… Maar goed, ze nam ruim de tijd om alles nauwkeurig te meten. De kindjes doen het erg goed en groeien nog steeds als eenling kindjes, dus beter kan eigenlijk niet. Op het moment van de echo had ik maar liefst bijna 4 kilo aan kindjes in mijn buik!! Daags erna mag ik op controle in het ziekenhuis bij de gynaecoloog we bespreken allerlei dingen die bij deze bevalling komt kijken. Want zoals het er nu voor staat mag ik natuurlijk bevallen en dat is toch wel echt mijn grote wens! Mijn bloeddruk was iets hoger dan alle vorige controles, dus ik mag nadien een potje urine inleveren om voor de zekerheid te checken op eiwitten. Gelukkig worden we diezelfde avond niet gebeld dus dat betekent goed nieuws. We hebben afgesproken om met 36 weken weer een groeiecho te laten maken en vanaf daar gaan we kijken vanaf wanneer we eventueel gaan inleiden.

En om heel eerlijk te zijn kan me dat niet snel genoeg zijn…

Al weken slaap ik slecht, en de laatste dagen is dat alleen maar erger geworden. Mijn voeten beginnen wat dikker te worden en ook mijn trouwring ligt momenteel op mijn nachtkastje. En dan hebben we het nog niet eens over mijn lippen, de laatste dagen lijkt het wel of ik ze heb op laten vullen…. De jeuk aan mijn buik is verschrikkelijk en van “onderen” heb ik last van een enorm drukkend en beurs gevoel. De kindjes schoppen onvermoeibaar verder en af en toe lijkt het meer op iets buitenaards! Al die ongemakken in combinatie met schuldgevoel, vermoeidheid enzovoort zorgen ervoor dat mijn breekpunt bereikt is.

Ik ben op…. Ik wil niet meer…  Ik kan alleen maar huilen! Maar toch moeten we nog even volhouden, positief proberen te blijven, en hopen dat ik de kindjes nog even een veilig onderkomen kan bieden tot ze echt sterk genoeg zijn om buiten de buik te kunnen leven! Elke week, of eigenlijk elke dag is er eentje… Dus we tellen rustig verder af!

Lees ook mijn andere artikelen:

Laura

Hi, ik ben Laura, 29 jaar en samen met mijn man hebben we een dochter van bijna 2 jaar.

Inmiddels wordt onze dochter, grote zus van niet 1 maar 2 kindjes! Die shock was even heel groot, maar nu alleen maar leuk.

Benieuwd hoe wij alles ervaren na dit overweldigende nieuws?