32 weken zwanger: verlof, nesteldrang en overgeven!

//32 weken zwanger: verlof, nesteldrang en overgeven!

32 weken zwanger: verlof, nesteldrang en overgeven!

Vandaag ben ik 32 weken zwanger en mijn dikke buik zit lekker in de weg. Twee weken geleden ben ik met zwangerschapsverlof gegaan. Helaas ging het werken niet meer door Hyperemesis Gravidarum, dus hebben we de beslissing genomen om eerder te stoppen. Je zou verwachten dat er een last van mijn schouders zou vallen. Maar in tegendeel, jeetje wat was ik onrustig de eerste week van mijn verlof. Waarom verveelde ik mij zo? Ik had voldoende te doen in huis.

Nesteldrang, zo noemen ze dat toch?

De eettafel moest anders staan, de bank ook en wat heb ik eigenlijk een verschrikkelijke gordijnen? En ho wacht eens even! De stoelen bij de eettafel zijn ook niet meer handig en mooi! Wat doe je dan? Juist, je bestelt een nieuwe eettafel en zes paar stoelen. Helaas moet ik nog wel even geduld hebben, want ze worden over een week of 2 pas geleverd.

Ook wilde ik ineens alle babykleding gaan wassen en de babykamer moest schoon. Gelukkig heb ik hulp gehad van mijn zusje, die mij ondertussen goed in de gaten hield dat ik niet zelf met de meubels ging slepen.

Nu ik erover nadenk is het best logisch dat ik zoveel onrust heb. Het komt erop neer dat ik bang ben om opnieuw opgenomen te worden, dan zou ik al deze voorbereidingen op baby nummer 2 niet zelf kunnen doen.

Een babyshower

Twee vriendinnen hadden een babyshower voor mij geregeld. Super lief! En lekker zitten janken. Zo fijn dat vrienden en familie de tijd willen nemen om je even in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem steken. We hebben een lekkere high tea gehad. Van iedereen kreeg ik een mooie kaart en cadeautjes. Gelukkig had ik die ochtend een extra zetpil genomen tegen de misselijkheid.

Placentabepaling

Met de 20 weken echo kwamen we erachter dat mijn placenta enorm dicht op de baarmoedermond zat. Als deze niet voldoende zou verschuiven zou dit complicaties kunnen geven tijdens de bevalling. Daarom moesten we rond de 32 weken terug komen om te kijken of de placenta voldoende was opgetrokken. En dit was het geval! Hij ligt nu 5 cm van de baarmoedermond af. Dit is voldoende om natuurlijk te bevallen. En dit zou dus ook gewoon thuis mogen! Super blij met dit lichtpuntje. Ook hebben we even naar onze kleine frummel mogen kijken. Deze had alleen geen zin om het hoofdje te draaien, dus keek ons recht aan. Klein spookje!

En verder? Overgeven….

Het overgeven gaat helaas stug door met HG. De ene dag is het maar 3 keer en een andere dag is het een stuk of 10 keer. De stille hoop is er nog steeds dat onze frummel zelf wil komen met een week of 38. Maar helaas weet ik ook dat wij daar niks over te zeggen hebben. Frummel komt wanneer hij/ zij wil komen.

Lees ook mijn andere artikelen:

Djoeke

Hi, mijn naam is Djoeke en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van 2 in Friesland.

Op dit moment ben ik in verwachting van ons tweede kindje. Ik heb helaas allebei de zwangerschappen last van Hyperemesis Gravidarum. Je kunt mij ook volgen op Instagram: @echtzwanger.

2019-05-10T16:44:54+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen