Ik ga je toch feliciteren, want je bent zwanger! Dat is wat je al bijna 2 jaar wilde, zei de gynaecoloog. Totaal gedesillusioneerd werden we naar de afdeling verder verwezen. Je kan meteen je afspraken daar plannen, want vanaf nu blijven je afspraken in het ziekenhuis omdat het nu een iets andere zwangerschap wordt. Eentje met wat meer risico’s, want dat heb je met een tweelingzwangerschap.

Hoe we thuis zijn gekomen, geen idee! Ja met onze eigen auto. Maar dat we heel zijn aangekomen is een wonder. De hele terugweg waren we nog in shock.

Twee lange jaren gingen er aan vooraf. Onze zoon was 9 toen we besloten om toch nog voor een broertje of zusje te gaan. Mijn eerste zwangerschap eindigde in een pittige postnatale depressie en had zijn emotionele sporen goed achter gelaten. Zodoende moesten we 9 jaar nadenken of we dit nog wel eens wilde. Maar we wilden het, heel spannend, maar we wilden het, we gingen dit doen!

Meer dan anderhalf jaar in een traject

Het eerste jaar gingen we nog met frisse moed er tegenaan. Eerst nog op goed geluk, maar dat werd na een paar maanden neurotisch op de klok kijken en gewapend met ovulatie testen aan de bak. Na een jaar zonder zwangerschap ben ik toch maar naar de dokter gegaan en het leek haar verstandig naar de Vevo te verwijzen. Na 15 maanden aanmodderen konden we terecht en belandden in de standaard onderzoeken en wat bleek? Er was eigenlijk niet echt iets mis, ja “ze” zwommen niet allemaal even hard meer, maar de kans op een natuurlijke zwangerschap was nog zeker 43%. Dat was volgens de gynaecoloog nog altijd een grotere kans dan stap twee, iui.

Denk nog maar even goed na wat jullie willen. Als jullie op iui over willen, kunnen jullie meteen starten. We dachten goed na en na 21 maanden besloten we voor iui te gaan. Met het recept van de Pregnyl in de hand op weg naar het avontuur. Ik las de bijsluiter op weg van de apotheek naar huis aandachtig door. Weet je wat hier staat?!?! Zei ik tegen mijn man. Er staat hier dat je 4%! meer kans heb op het krijgen van een twee-eiige tweeling! 4%!!! Het is niet veel, maar je zal de ongelukkige maar zijn!! Ik moest toch nog even goed nadenken of ik dit “risico“ wel wilde nemen.

Goed nagedacht (4% is te verwaarlozen toch?!), we gingen het gewoon proberen. Bij  de eerste poging een prachtig eitje dat ging springen, zaad ingeleverd en iui-en maar. Spannend joh! Twee weken afwachten……… Maar helaas. Niet getreurd, zei de gynaecoloog. Je hebt nog twee pogingen te gaan. En daar gingen we weer, poging twee. Ook poging twee mondde uit in niets. Dit keer was ik echt teleurgesteld. Ik dacht dat dit het zou worden, eindelijk zou ik zwanger worden en toen gebeurde er niets, net als de 22 voorgaande maanden. Ik kwam erachter dat ik dit helemaal niet wilde doen om zwanger te worden.

Dit werkt niet voor mij!

Zei ik tegen de gynaecoloog, misschien moet je het een beetje los laten, zei hij toen. Dan starten we over een paar maanden weer opnieuw. Ga eens lekker op vakantie, je hoort wel vaker dat er dan zwangerschappen ontstaan zei hij optimistisch.

Ga eens lekker op vakantie?!?! We zijn al 4 keer op vakantie geweest!! We hebben ons een slag in de rondte gewipt! Leuk en niet leuk! Ik ben er klaar mee! Dan maar geen kind! En zo klaar was ik er echt mee. Als het zo moet zijn komt het vanzelf, we zien wel! En zo sloten we het af. We zien wel……

En toen was er dat feestje.

Man, man, man wat hadden we een lol! En wat hebben we veel gedronken. Om 06.00 uur in de morgen, gierend van het lachen, fietsten we door een sneeuwstorm naar huis. We leken wel twee yeti’s, finaal ondergesneeuwd kwamen we thuis. Waar we snel ons warme bedje zijn ingedoken. Met wat volgde zal geen verrassing zijn…

Twee weken later voelde ik mij niet he-le-maal fris en aangezien ik echt niet meer met zwanger worden bezig was, dacht ik meteen aan een griepje! Ja het is griep, iedereen heeft het. Helemaal sinds het steeds zo sneeuwt, maar niets bleek minder waar toen ik niet ongesteld werd…………

Lees ook mijn andere artikelen:

Nelleke

Hey, ik ben Nelleke, 38 jaar jong en citymom uit Amsterdam.

Trotse moeder van Mickey van 15 en zijn zusjes Teddie en jill van 4 jaar.

Getrouwd met de leukste man. En met zijn vijven en Doodle Frankie hebben we een druk maar ontzettend leuk leven.
Je kunt mij ook volgen op instagram: Teddy and Jill.